Koronavirus – co může pomoci?

Koronavirus. Bát se či nebát? Co dělat? Při zapnutí televize, otevření novin či v běžném rozhovoru se neustále opakuje slovo koronavirus. Mediální informace o něm způsobily vyprodání ústních roušek v prodejnách a možná i trošku paniku mezi lidmi.

Co to je?

Koronavirus není nic nového. Jeho epidemie se v minulosti již několikrát vyskytli, ale na našem území nikdy nezpůsobily vysokou úmrtnost. Koronavirus je společné označení pro několik rodů virů. Jednotlivé druhy způsobují méně závažná, ale i závažnější onemocnění zvířat a lidí. Viry dokáží velmi rychle mutovat, a proto úspěšná léčba je v současné době téměř nemožná.

Co dělat?

Jediné, co opravdu funguje a co můžeme aktivně dělat je náš vlastní silný imunitní systém.

Nejnovější studie publikovaná v magazínu The Imunity naprosto rozvrací celou vakcinační teorii, tedy teorii o očkování. Ukazuje se totiž, že přirozený imunitní systém v lidském těle nás chrání před nemocí, aniž by byla potřeba vakcín pro tvorbu protilátek.

Nový výzkum také ukazuje, že vrozená imunita hraje významnou roli v boji s infekcí, a že je pro prevenci nebo boj s infekcemi ještě důležitější než imunita adaptivní – tedy získaná očkováním.

Při prováděných testech se zjistilo, že protilátky vyprodukované adaptivní složkou imunitního systému nebyly schopny samy o sobě infekce porazit. To v podstatě vyvrací teorii o tom, že by protilátky vyprodukované díky vakcínám mohly poskytnout plnou ochranu při prevenci nebo boji s infekcí.

A zde začínají vyvstávat nové otázky spojené s teorií a přílišném očkování, a tím mutaci nových druhů virů. Nezpůsobili jsme si tyto epidemie sami? Viry jsou velmi nestabilní a velmi rychle se dokáží měnit. Různými kombinacemi v očkovacích látkách a proočkovaností populace lidí i zvířat vlastně zakládáme nové typy virů a následných infekcí.

Lék na viry

Na virová onemocnění tohoto typu neexistuje lék. Léčba je vždy tzv. symptomatická, tedy, snižuje příznaky nemoci. Tlumí horečku, kašel. Proto, abychom se vyhnuli nemoci je potřeba v první řadě posilovat imunitní systém.

Na posílení imunitního systému v bylinné říši najdeme hodně možností. Bohužel jak se zhoršuje naše celkové životní prostředí, zátěží přirozené imunity stresem, stravou a dalšími faktory, dochází k tomu, že třeba samotná Echinacea již toho moc nezmůže.

Jako účinné řešení se ukazují různé kombinace bylin a medicinálních hub ve vyšších dávkách a užívané dlouhodobě.

 

Účinné jsou betaglukany, ale také ne všechny. Betaglukany optimálně stimulují makrofágy (bílé krvinky) a výsledkem je pak obranný systém vyladěný na nejvyšší výkon.  Makrofágy, které jsou přítomné ve všech orgánech našeho těla a  fungují jako generálové imunitního vojska. Posílají bílé krvinky do bitvy. „Ty požírají vše, co do krve nepatří“. Betaglukany pak fungují jako jejich palivo. Podporují je a regenerují.

Jaké betaglukany?

Betaglukany se vyskytují v ječmeni, ovsi, mořských řasách. Ty nejúčinnější však najdeme v medicinálních houbách. Tam jsou společně ještě s dalšími látkami, vitamíny, minerály a stopovými prvky.

Pouhým pojídáním hub však betaglukany v dostatečném množství do našeho těla nedostaneme.  Chybí nám totiž trávicí enzym, který by v trávicím traktu tyto účinné látky z hub uvolnil. Proto ani užívání rozemletých hub na prášek nebývá léčebně moc účinné.

Řešením je koncentrát. Jedná se o velmi silný vodný výluh z léčivých hub, kde se tímto postupem uvolní velké množství betaglukanů. Tento výluh se pak speciální technologií vysuší na prášek, který se dávkuje do přírodních kapslí nebo se dává do sirupů či koncentrátů.

Pokud tedy užíváte medicinální houby, které jsou v kapslích jen v namleté formě, tak jejich účinnost je velmi malá!

Výhodou betaglukanů obsažených v medicinálních houbách je, že se mohou velmi dobře kombinovat s bylinami, a tak se dosahuje ještě větších účinků.

Ve své poradně doporučuji

Ochránce. IMUNOfungin BIO a také Serafínkův dětský sirup

A co dělat dál?

Psychika a stres jsou velmi silným činitelem, který dokáže při silném působení naprosto ochromit fungování našeho imunitního systému. Neustálým sledováním zpráv o šíření koronaviru a diskusemi o něm způsobujeme našemu podvědomí emoce strachu, které oslabují funkce imunitního systému.

Udělejte si vlastní osobní opatření, abyste se po psychické stránce cítili dobře! Nedovolte, aby vás něco oslabilo! Můžete také navštívit některý z mých seminářů zaměřených právě na toto téma.

https://anetabenediktova.cz/co-delam/prednasky-kurz-a-seminare/jak-zvladnout-stres-a-napeti-aneb-jak-to-delam-ja-v-praxi/

Tak se nebojte! Posilujte imunitní systém, smějte se a mějte se fajn. Pak si na vás viry nepřijdou!

Odebírejte novinky z mého blogu

Přihlaste se k odběru novinek na mém blogu a zůstaňte se mnou ve spojení. Jakmile tu bude něco nového, budete o tom vědět mezi prvními.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů.